Congrés Local de SFL Barcelona

El proper dissabte 4 de febrer tindrà lloc al Palau Macaya de Barcelona la major trobada de joves liberals del nostre país, el Congrés Local d’Students for Liberty Barcelona 2017, que consistirà en tota una jornada de ponències, taules rodones i debats sobre temes d’actualitat. L’esmentat congrés és organitzat per l’associació Students For Liberty Barcelona, amb la col·laboració i patrocini de la fundació Dones per la Llibertat i la Democràcia i l’Institut von Mises de Barcelona. Si et serà impossible assistir a l’acte, no dubtis en contribuir amb una micro-donació per tal que es pugui enregistrar el congrés.

Students for Liberty és la major xarxa global d’estudiants en defensa de les idees de la llibertat, tant en l’àmbit civil com econòmic. L’organització es troba representada als cinc continents i compta ja amb més de 2000 grups arreu del món. Els seus objectius són promoure el debat i la difusió de les idees del liberalisme polític i econòmic: l’economia de mercat, els drets civils i la tolerància.

A continuació, es pot trobar una breu descripció el contingut de les conferències i debats, així com una presentació dels ponents.

Palau Macaya

El Congrés Local d’Students for Liberty Barcelona es celebrarà al Palau Macaya, un conegut edifici modernista construït per Josep Puig i Cadafalch. Està ubicat al Passeig de Sant Joan, 108, de Barcelona.

 

11:30 – 12:00 “Inauguració”: Joaquima Alemany, Marc Guerrero i Eugènia España.

Joaquima Alemany, Marc Guerrero i Eugènia España

Joaquima Alemany, Marc Guerrero i Eugènia España

La inauguració del congrés serà duta a terme per Joaquima Alemany, presidenta de Dones per la Llibertat i la Democràcia, Marc Guerrero, vicepresident dels liberaldemócrates europeus entre 2009 i 2015, i Eugènia España, de l’Institut Von Mises Barcelona, i per dos membres de la junta d’Students for Liberty Barcelona. Es farà una breu descripció dels objectius i l’activitat de la nostra associació, es presentarà la taula i s’agrairà l’ajuda de les organitzacions col·laboradores.

12:00 -13:00 “Innovar copiando. Las patentes como freno al progreso”, per Albert Esplugas.

esplugas

Albert Esplugas

La propietat intel·lectual és una de les qüestions més polèmiques dins del liberalisme. Uns pensen que el creador ha de tenir el dret exclusiu dels fruits del seu invent, ja que en cas contrari el treball artístic i científic mancaria d’incentius. Per altra banda, en canvi, s’apunta que la propietat només pot existir en béns tangibles i que el reconeixement de la propietat intel·lectual crea una escassetat artificial a l’otorgar un monopoli legal que no existiria d’una altra forma. Albert Esplugas, empresari i un dels personatges més rellevants del liberalisme català i espanyol, és un conegut crític de la propietat intel·lectual, i en aquesta conferència ens parlarà sobre la innovació en un món sense propietat intelectual, sobre com la competència és copiar millorant, i com rarament hi ha “invents purs” que no s’inspirin en coses existents, posant l’accent en com la realitat empresarial susbscriu tot això.

13:00-14:30 “El futur d’Europa a debat”, per Jordi Angusto, Aleix Sarri i Guillem Pursals.

Jordi Angusto, Aleix Sarri i Guillem Pursals

Jordi Angusto, Aleix Sarri i Guillem Pursals

En els ultims anys, el futur d’Europa ha estat al centre del debat públic. La crisi de l’euro, l’auge dels partits euroescèptics arreu del continent, el Brexit…  Degut a tot plegat, s’han proposat diferents receptes per construir l’Europa del futur. Alguns proposen com a solució aprofundir en la Unió i avançar cap a un estat federal que centralitzi cada cop més competències a Brusel·les, altres veuen amb bons ulls tallar d’arrel el procés d’integració europea, mentre que alguns aposten per reformar l’actual Unió Europea sense caure en el bàndol del “Más Europa” ni amb el de Farange i Le Pen. Per debatre la qüestió, comptarem amb Jordi Angusto, assessor econòmic del grup verd al Parlament Europeu i membre de la comissió executiva de la Fundació Catalunya Europa, Aleix Sarri, assessor de l’eurodiputat Ramon Tremosa al grup parlamentari ALDE, i Guillem Pursals, politòleg, analista de conflictes i cronista.

 17:00-18:30 “El mercat laboral espanyol. Repensant el model”, per Sergi Jiménez, Ivan Aguilar, Libertad Gonález i José Rodríguez.

Sergi Jménez, Iván Aguilar, Libertad González i José Rodríguez

Sergi Jiménez, Iván Aguilar, Libertad González i José Rodríguez

La recent crisi econòmica ha deixat Espanya amb uns alts nivells d’atur. Espanya, de fet, inclús en èpoques de bonança econòmica, sempre ha comptat amb un percentatge d’atur més alt que el dels seus veïns europeus. La falta d’ocupació és, per tant, un dels principals problemes del nostre país, i molt diverses solucions han estat proposades per tal de resoldre’l. Com podem resoldre el problema de la dualitat al nostre mercat laboral? I el de la temporalitat? Hem d’avançar cap a un model laboral més flexible? Cal apujar el salari mínim? Com podem millorar la nostra productivitat? Són algunes de les qüestions que intentarem resoldre amb quatre convidats de luxe: Sergi Jiménez, professor d’Economia a la UPF, investigador associat a FEDEA i col·laborador a Nada es Gratis, Iván Aguilar, analista macroeconomic senior en intel·ligència econòmica, Libertad González, professora d’Economia a la UPF, experta en Economia Laboral i col·laboradora de Nada es Gratis i Politikon, i José Rodríguez, treballador d’UGT Catalunya, activista i col·laborador a Nació Digital.

18:30-20:00 “El Gran Debate: Capitalismo y desigualdad”, Arcadi Oliveres i Juan Ramón Rallo.

Arcadi

Arcadi Oliveres i Juan Ramón Rallo

Des que va començar l’actual crisi econòmica, des de molts sectors s’ha començat a qüestionar el sistema econòmic capitalista amb més força. Les desigualtats, la pobresa, l’atur, el debilitament de l’estat del benestar, han estat atribuïts al capitalisme. Molts economistes rellevants, com Thomas Piketty a la seva obra “El Capital al Segle XXI”, han estudiat la qüestió de la desigualtat i han conclós que les desigualtats econòmiques no deixaran d’augmentar en les properes dècades si no posem límits al sistema capitalista actual.  Què hi ha de veritat i què hi ha de mite en tot plegat? És el capitalisme un generador de riquesa? O és un model que fa als rics cada vegada més rics i als pobres cada vegada més pobres? Sobre tot això i més debatran els economistes Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau, i Juan Ramon Rallo, articulista i director del Instituto Juan de Mariana.

Sopar

Un cop acabat el congrés, tindrà lloc un sopar al restaurant Pomarada, al Passeig de Gràcia, 78, de Barcelona. El cost del menú serà de 20 euros per persona. Per inscriure’s pel sopar, cal enviar un correu electrònic a info@sflbarcelona.org.

Partners

dilivmbobra social

0
0

0 Comments

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*


3 + dos =

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>